Tak co ČR? Schengen nebo uprchlíky? Merkelová to vyhrotila na krev

Spolková kancléřka Angela Merkelová dnes ve spolkovém sněmu prohlásila, že pokud má dál fungovat schengenský prostor, bude nutné vytvořit trvalý mechanismus pro rozdělování běženců mezi země EU. Situace je vyhrocená na buď a nebo

 

Psal se říjen 2010, když Merkelová veřejně pronesla dnes již celosvětově citovanou památnou větu „Snahy Německa vytvořit multikulturní společnost "totálně selhaly.“  

 

Dnes jsme ale o pět let a o několik tragických teroristický útoků se stovkami mrtvých dál. Možná právě z toho důvodu hodlá paní kancléřka uprchlíky naprosto cíleně rozptýlit po celé Evropské Unii a postupně je integrovat do společností. Jinak prý Schengen nepřežije.

Ptám se veřejně, zda se Merkelová dočista zbláznila? Kolik chce ještě vidět pádů ruských letadel s civilisty a slyšet modliteb pro Paříž, nebo další města?  

Namísto omezení štědré dotační politiky a horentních příspěvků pro uprchlíky, trvá na kolektivní odpovědnosti všech států. Copak ale ČR může za tuto krizi?

 

Položte si sami otázku... Věříte premiéru Sobotkovi, že dá přednost bezpečnosti občanů ČR s kontrolovanými hranicemi, před diktátem z Bruselu, resp. z Berlína?  Věříte ministru Babišovi, že by bezpečí občanů této země nadřadil čerpání stamilionových dotací pro svůj Agrofert? 

Jediným řešením, jak donutit vládu aby nepodlehla nátlaku z EU, je referendum o odmítnutí kvót, které Úsvit Národní Kolalice společně s Blokem předložili do Sněmovny. To by dalo vládě jasný mandát, jak nadále postupovat. Vláda se evidentně bojí vůle lidí, kteří jí pomohli do funkcí.  

 

 

Autor: Miroslav Lidinský | středa 25.11.2015 15:09 | karma článku: 43,34 | přečteno: 2700x