Miroslav Lidinský

Něco mezi Orwellem a Goebbelsem. Sejme poslanec Chvojka příště Landu?

30. 11. 2015 21:32:08
Oranžový poslanec Jan Chvojka chce evidentně cenzurovat kulturu. Jak jinak si vysvětlit jeho dnešní stížnost na RRTV, ve které napadá skupinu Ortel za antimuslimismus a TV Nova za udělení dvou cen skupině v Českém slavíkovi.

Oranžový poslanec Jan Chvojka chce evidentně cenzurovat kulturu. Jak jinak si vysvětlit jeho dnešní stížnost na RRTV, ve které napadá skupinu Ortel za antimuslimismus a TV Nova za přešlap v podobě udělení dvou cen v Českém slavíkovi.

Postup pana Chvojky mi přijde jak vystřižený z románu George Orwella 1984, resp. jak z příručky ministra propagandy Josefa Goebbelse. Ti se také snažili nastolit jeden univerzální vkus, který měl viditelně prolínat všechna odvětví lidského počínání.
Chtěl bych pana poslance upozornit, že v této soutěži hlasují občané, lidé. Ti samí lidé, kteří mimochodem nemohou přehlížet, jak se vláda ČSSD chová k mínění občanů v otázce bezpečnostní politiky a imigrace ČR.

Skoro to vypadá tak, že ČSSD chce obnovit Úřad pro tisk a informace a diktovat lidem, co smějí poslouchat a co ne. Ještě chvíli a sociálním demokratům bude vadit, jak dopadly volby a budou si na jejich výsledek stěžovat, protože také Ústavní soud by mohl vyřadit některou stranu z politické soutěže, protože porušuje “dobré mravy.”
Podobně by si mohla například část veřejnosti stěžovat na to, že “dobré mravy” poškozují i hity Michala Davida. Pokud začneme trestat vkus, pak jsme na dobré cestě ke konci svobody a demokracie.

Pokud chce být ale Chvojka důsledný, musel by podle mého soudu vyřadit ze soutěže i zpěváka Daniela Landu za jeho 25 let starý hit se skupinou Orlík „Bílej jezdec.“ Text písně je však zvláště dnes podle mě maximálně aktuální. Nebo myslíte, že je Evropě veselo?

Bílej jezdec jede tmou
bílej meč má nad hlavou
jede cvalem s touhou svou
jede smutnou Evropou

Autor: Miroslav Lidinský | karma: 38.48 | přečteno: 1305 ×
Poslední články autora