Ostuda Sobotkovy vlády: Přechody jsme prodali, padej celníku do maringotky

Ministra vnitra Milan Chovanec předložil na úterním jednání bezpečnostní rady státu analýzu situace na hranicích s Rakouskem. Z té vyplývá, že některé hraniční přechody ČR byly prodány nebo pronajaty. Jak krátkozraké!

 

Já rozhodně nepatřím mezi ty snílky, kteří si v roce 2007 při vstupu do schengenského prostotu řekli , že „rozorání mezí“ potrvá věčně. Mělo se myslet na zadní kolečka a koneckonců už teď běhají po bruselských kuloárech plány na vytvoření minischengenu bez nás. Krátkozrakost ministra vnitra Ivana Langera, respektive tehdejší vlády ODS, se prodejem těchto pozemků jen potvrdila. Hlavně, že z toho něco káplo. Komu a kam nechme stranou.  

Je to stejně prozíravé, jako když prodá obec budovu školky při nedostatku dětí a pak se za 7 let vyjeveně diví, že se „ urodilo“ a že dětičky není kam šoupnout. To se koneckonců stalo před dvěma lety, kdy se podle statistik nedostalo místo ve školkách pro 50 000! dětí.

Pozitivně vnímám, že se vláda na oko konečně začala zabývat možností uzavření hranic, ale stejně to neudělá, protože by to podle ministra průmyslu Mládka mělo negativní dopad na obchod a pohyb zboží, to by zpomalilo ekonomiku, a to by zvýšilo nezaměstnanost, svatou krávu ČSSD.

Co na tom, že se lidé bojí. Toto nadřazování peněz nad bezpečností občanů je absolutně scestné. Při existenci dronů, optických kabelů, mobilních RTG pro kamiony a dalších elektronických vymožeností by došlo jen k mírné prodlevě při přepravě zboží a osob aale hlavně by se výrazně snížilo riziko překročení hranice nelegálními imigranty.  

Tak si to shrňme. V Německu uvítala Merkelová včera jubilejního miliontého imigranta a svou náruč zavírat nadále nehodlá. Sama Evropská komise odhaduje, že jen do roku 2017 přijde do Evropské unie 3 miliony imigrantů, což je 3x více než letos.

Dnes se ve Sněmovně probírá státní rozpočet  aÚsvit- Národní koalice jej podpoří pouze v případě, že dojde k navýšení výdajů na obranu. Poslanecký klub Úsvitu navrhl pozměňovací návrhy, které  posílají 5 miliard korun na investice do bezpečnostních technologií, sloužících k ochraně státních hranic. Z těchto prostředků by se dal hradit i pronájem, případně odkup přechodů, a celníci by se tak nemuseli ostudně stěhovat do maringotek, resp. mobilních přístřešků, jak navrhuje vláda.

Dále Úsvit – Národní koalice navrhuje  vyčlenit 3 miliardy na nábor policistů, kteří musí zajistit ochranu hranic na další roky, kdy budeme vystavení dalšímu náporu imigrantů. Tak uvidíme, jak dopadnou naše pozměňovací návrhy.

Autor: Miroslav Lidinský | středa 9.12.2015 15:27 | karma článku: 39,67 | přečteno: 2793x
  • Další články autora
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4706x
Předseda Úsvitu – Národní Koalice. Policejní a vojenský veterán. Bezpečnostní konzultant a vášnivý golfista. Prezident a zakladatel České golfové asociace hendikepovaných.

Seznam rubrik