Schwarzenberg v ČRo: Nejsme blbější než Rakušané, zvládneme statisíce migrantů.A Kalousek?

V úterý jsem si naladil pořad 20 minut Radiožurnálu, kde byl hostem čestný předseda TOP09 Karel Schwarzenberg, a doteď některá jeho vyjádření nevěřícně vstřebávám. To si opravdu myslí, že zvládneme přijmout statisíce uprchlíků?

 

„Kolik si myslíte, že bychom mohli dobrovolně přijmout uprchlíků, pane předsedo?“ dotázala se moderátorka svého hosta. 

„Když se podívám na to, že vedlejší Rakousko zvládlo stotisícové množství, několik set tisíc, aniž by to rozvrátilo tu zemi, tak jsem přesvědčen, že o tolik blbější než Rakušané nejsme (pardon) takže bychom taky zvládli dost uprchlíků, mnohem víc, než lidi si myslej,“  

Záznam zde: http://hledani.rozhlas.cz/iRadio/?stanice%5B%5D=%C4%8CRo+Radio%C5%BEurn%C3%A1l&porad%5B%5D=Dvacet+minut+Radio%C5%BEurn%C3%A1lu&zobrazNevysilane=1

Pan Schwarzenberg je jistě jako šlechtic velkorysý, ale v tomto případě rozdává z cizího. Snaží se navzdory náladě obyvatel, kterou potvrzují průzkumy veřejného mínění, vnutit lidem nové sousedy a v podstatě postupuje stejně paličatě jako Sobotkova vláda při hledání nových azylových center, která se jí ani za úplatu tamním obyvatelům nedaří sehnat.

Za další irelevantní argument považuji Schwarzenbergovo tvrzení, že Rakousko za posledních třicet let hospodářsky vyrostlo díky imigrantům z Jugoslávie. To je sice dost možná pravda, ale z těchto zemí přicházeli především křesťané, lidé s blízkým kulturními a náboženskými hodnotami těm rakouským, zatímco současní uprchlíci jsou v drtivé většině muslimové. A Islám rozhodně s sebou nepřináší slučitelné hodnoty s našimi, a ten, kdo četl někdy verše Koránu, my dá jistě za pravdu. Rakouská imigrační politika nám má jít příkladem? Podle dnešních rakouského ministerstva vnitra omezí země počet uprchlíků, jež pustí do země, na 3200 denně. To je šílené číslo!!!  

Navíc, stačí se podívat na výsledky průzkumů agentury PEW research, které potvrzují, že desítky procent přistěhovalců ve státech jako je Německo, Francie a Británie by rády zavedly časem šáriu, tedy právo naprosto neslučitelné s naším právním řádem. 

Jinými slovy výroky pana Schwarzenberga mi přijdou naivní a pro občany ČR nebezpečné, stejně jako postoje celé TOP09. Docela by mě ale zajímal názor stávajícího předsedy TOP09 pana Kalouska, zda souhlasí s výrokem svého předchůdce o zvládnutí statisíců uprchlíků.    

Autor: Miroslav Lidinský | středa 17.2.2016 13:48 | karma článku: 43,83 | přečteno: 4095x
  • Další články autora
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4706x
Předseda Úsvitu – Národní Koalice. Policejní a vojenský veterán. Bezpečnostní konzultant a vášnivý golfista. Prezident a zakladatel České golfové asociace hendikepovaných.

Seznam rubrik