Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Arm%C3%A1da_%C4%8Cesk%C3%A9_republiky, Podle současné právní úpravy může být branná povinnost vyžadována pouze v případě ohrožení státu či za válečného stavu.[6]

Stav ohrožení státu je mimořádným stavem, který může na návrh vlády vyhlásit Parlament v případě, že je bezprostředně ohrožena svrchovanost státu, územní celistvost státu nebo jeho demokratické zásady.[1] Na rozdíl od nouzového stavu má tedy stav ohrožení striktně politický charakter. Tento stav zatím nebyl na území České republiky nikdy vyhlášen.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Nouzov%C3%BD_stav

2 0
možnosti
Foto

No, jestli není vlna islámských migrantů ohrožením svrchovanosti státu, územní celistvosti, a jeho demokratických zásad, pak jediný další důvod by asi byl přistání tisíců nepřátelských marťanů...

5 1
možnosti
Foto

Navíc ještě nikdy nebyla naše země postavena před podobný problém, před jakým stojíme, takže tento stav nebyl nikdy vyhlášen. Ale všechno bývá jednou poprvé.

3 1
možnosti

Protože se na tom shodli páni Lidinský, Kroupa a jim podobní???

1 2
možnosti
Foto

A Vy tvrdíte, že něco podobného naše země někdy zažila? Sem s příklady, jinak Vaše poznámka postrádá smysl...

1 1
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4706x
Předseda Úsvitu – Národní Koalice. Policejní a vojenský veterán. Bezpečnostní konzultant a vášnivý golfista. Prezident a zakladatel České golfové asociace hendikepovaných.

Seznam rubrik