Apokalypsa začíná: Klimatolog vynásobil uprchlíky suchem…

Evropská komise vydala minulý týden předpověď týkající se počtu příchozích uprchlíků, podle které přijdou do Evropy tři miliony uprchlíků do roku 2017. Že jste na tuto zásadní předpověď nenarazili v tisku? Nejste sami.  

Média nechtějí evidentně vyvolávat paniku, ačkoli myslím, že za současného stavu je to naprosto jedno. Tuto předpověď Evropské komise publikoval britský deník The Times a naše sdělovací prostředky ji po většinou nepřikládají váhu. O to víc by tato zpráva však měla zajímat občany a zvláště pak občany ČR v kontextu s dnešním prohlášením německého ministra financí, že Německo je na stropě a nemůže si dovolit přijmout další uprchlíky.
 
Tyto tři miliony znamenají však podle klimatologa a geologa Václava Cílka, jehož názory dlouhodobě sleduji, jen začátek. Cílek v rozhovoru pro Novinky.cz dostatečně vystrašil nejen mě, ale snad všechny čtenáře, když „vynásobil“ stávajících uprchlickou vlnu klimatickými  problémy: „Původní model byl takový, že přijde sucho a bude tak velké, že nevyžene statisíce lidí, ale milióny až desetimilióny. Já jsem zaražený z toho, jak je to rychlé a náhlé, ale zároveň vnímám, že na pochod se dalo teprve promile lidí, kteří se na pochod můžou dát. “
Ano čtete dobře promile. Letošní milion, ale i následné tři miliony během dvou let nejsou zlomkem ale promilí, tedy jednou tisícinou. I když se nám podaří stabilizovat regiony jako Sýrie, Irák a Afghánistán z bezpečnostního hlediska, nejsme schopni v krátkodobém horizontu zabránit projevu klimatických změn.
Mám důvod se domnívat, že z těchto zemí odchází v první vlně kromě mladých produktivních mužů také inteligence, tedy vrstvy obyvatelstva jediné schopné postavit své vlasti na nohy hospodářsky. Pokud se nám nepodaří v krátkodobém horizontu společnou vojenskopolitickou akcí tyto země stabilizovat a navrátit jim jejich uprchlé obyvatelstvo, budeme čelit daleko masivnější vlně migrace z důvodu hospodářského a klimatického kolapsu. Tuto skutečnost si musí vládnoucí elity uvědomit a musí přestat pod rouškou falešné solidarity zásobovat Evropu levnou pracovní silou. Musí přestat zásobovat Evropu lidmi, kteří se nikdy neasimilují a nepřijmou naše hodnoty. Pokud stávající uprchlickou „minikrizi" v místě konfliktů včas nezastavíme, přelije se dominovým efektem do Evropy a zničí její základy a hodnotové pilíře. 

Autor: Miroslav Lidinský | pondělí 9.11.2015 19:43 | karma článku: 40,27 | přečteno: 2689x