Miroslav Lidinský

První Čech napaden imigranty: Špičatá tyč prolétla předním sklem

1. 12. 2015 13:02:40
Před chvilkou přinesl server Idnes.cz informaci o napadení českého řidiče kamionu ve francouzském Calais. Ptám se, jak dlouho budeme neschopnost elit vládnoucích EU ještě snášet?

„Popojížděl ve frontě před trajektem a imigranti ho napadli tyčí, hodili mu ji do okna. To okno mu propíchli a ta tyč se zastavila až o sedačku spolujezdce,“ popsal pro iDNES.cz celý incident Radek Novák z vedení společnosti Vlastimil Hájek - Autodoprava. Tyč, která prorazila přední sklo, byla cca dva metry dlouhá a špičatá.

Běženci pak podle Nováka vzali vozidlo ztečí. „Další mu hodili na přední sklo deku, aby nic neviděl a nemohl ujet. Ostatní začali šplhat po autě a snažili se dostat dovnitř. Naštěstí se deka nikde nezachytila a z předního skla hned spadla. Díky tomu pan Rosenthal mohl dál pokračovat v jízdě,“ napsala ve zprávě přepravní společnost.

Když jsem v srpnu navštívil přístav Calais, přišel jsem si jak v jiném světě. Už když jsem tam tehdy přijížděl bude budoval se tam čtyřmetrový plot s ostnatým drátem směřující k přivaděči z dálnice. Mluvil jsem s řidiči kamionů, dělníky stavícími ten plot, policisty. Většina z nich hovořila proti ilegálním emigrantům. V celé jedné části Calais, mezi přístavem a starou částí, směrem ke stanovému táboru, jsem neviděl jediného místního obyvatele. Korzovali tam pouze mladí silní muži, z nichž by se dalo postavit několik velmi silných a výkonných týmů třeba pro americký fotbal. Byli to muži kolem dvaceti až třiceti let s energickým projevem. Už tenkrát to nebyly smutné tváře jedinců, kteří utekli z války. Smáli se, žertovali.

Mně ale už delší dobu do smíchu není. Francouzské policejní orgány se po nahlášení incidentu řidiče jen zeptaly, zda byl někdo zraněn a případ uložily ad acta. Neschopnost a ignorace francouzských a dalších evropských politiků zajistit občanům bezpečnost je donebevolající. Ba co víc. Ilegální imigranti začali napadat občany České republiky. Nevím, zda byl pan Rosenthal první napadený, ale přál bych si velmi, aby byl poslední. Naše zákony jsou však příliš benevolentní. Kdyby se tento čin stal u nás, tak by byl klasifikován jako výtržnictví a útočník by mohl v klidu požádat o azyl a dostal by ho. Když Úsvit navrhl změnu zákona o azylu, aby tento neduh odstranil, tak jej Sobotkova vláda odmítla, s tím, že návrh je protiústavní.

Čiňte jak myslíte, kdo seje vítr, sklidí bouři!

Autor: Miroslav Lidinský | karma: 43.14 | přečteno: 2985 ×
Poslední články autora