Miroslav Lidinský

Ví to Sobotka? Migranti z Turecka udělali nálet na ČR už v roce 2006, kdy přiletělo…

23. 03. 2016 12:08:51
Dohoda mezi Tureckem a EU znamená obrovské bezpečnostní ohrožení pro ČR. Podstatnou součástí této dohody je totiž zrušení vízového režimu pro turecké občany cestující do EU nejpozději do konce června 2016.

To už jsme zapomněli, jak Turci vzali před deseti lety „ útokem“ letiště na Ruzyni s žádostmi o azyl ?

Na konci roku 2006, resp. začátkem roku 2007 přiletělo během několika málo týdnů do České republiky zažádat o azyl téměř tři sta občanů Turecka. Kvůli této vlnce muselo ministerstvo vnitra otevřít nové středisko a pár týdnů trvalo, než pomocí diplomacie došlo k zavedení vízové povinnosti. Vlna ustala, nicméně podle statistik z 279 žádostí o azyl občanů z Turecka bylo vyhověno pouze jediné! Ve zbytku se podle rozhodnutí jednalo v zásadě o ekonomické migranty. Proč si máme myslet, že nás po zrušení vízové povinnosti nečeká něco podobného?

Turecko je dnes z nejen z hlediska bezpečnosti naprosto nespolehlivá země a její ambivalentní postoj k Islámskému státu z něj nečiní partnera pro EU. Bezvízový styk pro Turecko znamená bezvízový styk pro bojovníky islámského státu a islámské radikály. Nebo bylo málo Paříží a Bruselů?

Tito útočníci dnes musejí hledat složité cesty, jak se do Evropy dostat. Vydávají se za uprchlíky. Složitě verbují členy mezi přistěhovalci v Evropě, což teroristické útoky podstatě ztěžuje. Turecko není schopno kontrolovat nelegální přechod hranice ze Sýrie, kde působí islámský stát. Jeho bojovníci tak budou mít extrémně zjednodušený přístup k nám. Neméně nebezpečné rozšíření obchodu s drogami, zbraněmi a lidmi. Pro Evropu je už dnes složité těmto problémům vzdorovat a nyní se tomu mají otevřít dveře!!!

Samozřejmě by tím docházelo i k šíření nepřátelské islamistické kultury k nám. Otevřely by se také různé finanční penězovody pro různé rádoby humanitární, ideologické a multikulturní účely. Nábožensko-ideologický vlivy by posilovaly tendence k islamizaci s rostoucím počtem muslimů. V Evropě je mnoho islámských komunit, které jen čekají na radikalizaci, ke které by se tímto dal impuls.

Já bych rozuměl tomu, že bezvízový styk s Tureckem bude předmětem debat bezpečnostních expertů, že se jím budou zabývat orgány, které jsou odpovědné za bezpečnost ČR. A na základě této diskuze se to zamítne jako příliš rizikové. Což se v podstatě ale stalo. Premiér Sobotka odkýval bezvízový styk s Tureckem, aniž by to předem prošlo jakoukoli konzultací. O tomto záměru nebyl informován ani Výbor pro bezpečnost ani Výbor pro obranu. Výbor pro evropské záležitosti dokonce schválil na návrh Úsvitu usnesení, že má premiér odmítnout bezvízový styk s Tureckem. On to ale ignoroval. Ba co hůř bezpečnost České republiky vyměnil za loajalitu vůči Merkelové a Junkerovi.

Současná kancléřka Merkelová před deseti lety uvedla, že integrace Turků v Německu po 30 letech integrování zcela selhala. A dnes se svými kumpány v Bruselu otevírá cestu do EU pro další miliony. V uších mi stále zní, jak fanoušci tureckého národního týmu zničili v listopadu pietu za Paříž a během minuty ticha při zápase v Istanbulu proti Řecku volali Alláhu akhbar...

Autor: Miroslav Lidinský | karma: 43.07 | přečteno: 3732 ×
Poslední články autora